Breaking: ‘Bordo’ aangehouden in Brazilië
29 May 2024
RBTP houdt twee verdachten aan voor overtreding vuurwapenwet
29 May 2024

Republic Bank en PTC tekenen samenwerkingsovereenkomst

Gepubliceerd door ABC Redactie op 29 May 2024

De Republic Bank Suriname en het Polytechnic College Suriname zijn een samenwerking aangegaan voor vier jaar. Deze samenwerking houdt in dat vier studenten in aanmerking zullen komen voor bachelor-opleidingen van het PTC, te beginnen in het collegejaar 2024-2025.

“An investment in knowledge pays the best interest.” – Benjamin Franklin, aldus Margerie Telgt, waarnemend directeur van PTC Suriname nog vóór het contract te hebben getekend. De samenwerking is onderdeel van het Sociaal Maatschappelijk programma van Republic Bank Suriname, geadopteerd van de moeder maatschappij Republic Financial Holdings Limited, genaamd: the Power to Make A Difference.

Één van de focus gebieden van het programma, the Power to learn, voor jeugdontwikkeling door onderwijs, cultuur en kunst sluit naadloos aan op het beoogd doel van zowel Republic Bank (Suriname) N.V. als het Polytechnic College Suriname. Studenten komen in aanmerking voor de opleidingen ‘Informatie & Communicatie Technologie en/of Elektrotechniek.

De sponsorship met een totale waarde van USD 24,000.00 over een periode van vier (4) jaar is ook in het licht van Sustainable Development Goal (SDG) #1 Geen Armoede. “Door onder andere educatie worden jongeren in de gelegenheid gesteld om zich een weg uit de armoede te banen, voor henzelf en hun families” voerde Brian Alleyne de Managing Director van Republic Bank Suriname trots aan, na de ondertekening van de overeenkomst. Potentiële studenten van het Polytechnic College Suriname mogen uitkijken naar de oproep, voor het aanvragen van één van de scholarships, die het instituut zal plaatsen.

Het Power to Make a Difference programma van de Republic Bank is een jaarlijks terugkerend programma en wordt niet alleen in Suriname uitgevoerd maar ook in de overige landen waar de Bank actief is waaronder Anguilla, Barbados, Birtisch Virgin Islands, Cayman Islands, Dominca, Ghana, Greneda, Guyana, St. Kitts & Nevis, St. Lucia, Sint Maarten, St. Vincent & the Grenadines & Trinidad & Tobago.

Related posts