Bachelor- en Masteropleiding Psychologie AdeKUS geheraccrediteerd
29 May 2024
Republic Bank en PTC tekenen samenwerkingsovereenkomst
29 May 2024

Breaking: ‘Bordo’ aangehouden in Brazilië

Gepubliceerd door ABC Redactie op 29 May 2024

Update: Het Openbaar Ministerie bevestigde zojuist de aanhouding van Bordo in São Paulo, op basis van een door Interpol Suriname uitgegeven Red Notice. De aanhouding werd professioneel en effectief uitgevoerd door de Interpol-unit van de Federale Politie van Brazilië.

————

De voortvluchtige Joël Martinus alias Bordo en Moneyhond is aangehouden in het zuiderbuurland Brazilië. ABC verneemt dat de aanhouding in São Paulo is gedaan. De 41-jarige ABOP-topper werd nationaal en internationaal opgespoord.

Naar alle waarschijnlijkheid wordt hij uitgeleverd aan Frankrijk, omdat hij daar een straf moet uitzitten vanwege zijn veroordeling voor drugshandel. Martinus is daar, in maart 2019, bij verstek veroordeeld tot een gevangenisstraf van 8 jaar voor cocaïnehandel.

Bordo werd sinds november 2022 opgespoord door de procureur-generaal en wordt ervan verdacht zich schuldig te hebben gemaakt aan moord, medeplegen/ medeplichtigheid tot moord; doodslag, medeplegen/ medeplichtigheid aan doodslag; bedreiging met misdrijf; deelneming criminele organisatie, overtreding Wet Verdovende Middelen en overtreding Wet Money Laundering. Later werd Martinus op Interpol Red Notice list geplaatst.

In Suriname werd hij gezocht voor strafbare feiten die verband houden met de ontdekking van een drugsvliegtuig in in 2021. Het vliegtuig werd opgegraven. De graafmachine-operator, die het drugsvliegtuigje had begraven, zou vermist zijn; vermoedelijk vermoord. Zijn komparanten zijn C. Jongaman alias ‘Keppie’, P. Phoeli alias ‘Moena’, R. Phoeli alias ‘Rampie’ en A. Gau-Gau.

Martinus is de laatste tijd nog volop actief op Facebook, waar hij vaker videos en posts plaatst.

Related posts