Republic Bank en PTC tekenen samenwerkingsovereenkomst
29 May 2024
Amoski wil geen strookjes meer als verlenging van rijbewijs
29 May 2024

RBTP houdt twee verdachten aan voor overtreding vuurwapenwet

Gepubliceerd door ABC Redactie op 29 May 2024

Het Regio Bijstand Team Paramaribo heeft op dinsdag 28 mei 2024 de twee verdachten M.P. (36) die woonachtig is in de omgeving van de Wilhelminasburg Weg en V.A.(25) die woonachtig is in de omgeving van de Oewana Straat ter zake overtreding van de vuurwapenwet aangehouden. Dit tweetal wordt ervan verdacht zich schuldig te hebben gemaakt aan illegale wapenhandel.

De wetsdienaren kregen telefonisch de melding van een vermoedelijke wapendeal, waarbij een automatisch vuurwapen verhandeld zou worden. Eveneens dat een tussenpersoon en een koper zich in een voertuig begaven zonder kentekenplaat aan de Mathoeralaan.  De wetsdienaren deden de plek aan voor onderzoek. Op het
voornoemde adres werden twee voertuigen aangetroffen. Bij een ingesteld onderzoek in het voertuig van M.P. werd een vuistvuurwapen met patronen aangetroffen en in het voertuig van V.A. werd een wapenkist aangetroffen met daarin een zwart/bruin gelakte schouderwapen. 

Hangende het onderzoek werden deze goederen in beslag genomen. Hierna werden de verdachten ter voorgeleiding overgebracht naar het politiebureau Geyersvlijt. Na afstemming met het Openbaar Ministerie zijn de verdachten M.P. en V.A door de politie in verzekering gesteld.

Het onderzoek duurt voort.

Related posts