PELLEGRINI WOEDEND OP ARBITER

Gepubliceerd door ABC Redactie op 19 February 2014

Manuel PellegriniTrainer Manuel Pellegrini van Manchester City haalde na afloop van de 2-0 nederlaag tegen Barcelona in de achtste finale van de Champions League hard uit naar scheidsrechter Jonas Eriksson. Volgens Pellegrini speelde de Zweedse arbiter een bepalende rol in de wedstrijd.

‘De scheidsrechter heeft de wedstrijd beslist. Vanaf de eerste minuut had ik al de indruk dat hij niet onpartijdig was’, aldus de boze Chileen, die vooral doelde op de strafschop die Barcelona kort na rust kreeg. Hoewel de overtreding van Martin Demichelis op de doorgebroken Lionel Messi overduidelijk was, leek het eerste contact buiten het strafschopgebied plaats te vinden.

Volgens Pellegrini probeerde Eriksson een fout van eerder dit seizoen goed te maken. ‘Hij maakte tijdens AC Milan-Barcelona (groepsfase, red.) een fout in het nadeel van Barça. Het was duidelijk dat hij iets wilde compenseren. Ik kan het bovendien niet begrijpen dat er iemand uit Zweden is aangesteld om zo’n belangrijke wedstrijd te leiden.’

Oefenmeester Gerardo Martino van Barcelona zegt dat het ondanks de zege nog veel te vroeg is om te concluderen dat zijn elftal naar de kwartfinale van de Champions League gaat. De Argentijn denkt dat Manchester City nog terug kan komen van de 2-0 nederlaag.

‘Dit is een heel goed resultaat, maar we moeten niet vergeten dat we pas halverwege zijn’, aldus Martino. De trainer van Barcelona stelt echter dat van gemakzucht geen sprake mag zijn. ‘We moeten niet vergeten dat we twee weken geleden thuis met 2-0 verloren van Valencia’, geeft hij als voorbeeld.