PSG HAAST ZEKER IN DE KWART FINALE

Gepubliceerd door ABC Redactie op 19 February 2014

ZllatanAan de hand van Zlatan Ibrahimovic verschafte Paris Saint-Germain zich een uitstekende uitgangspositie voor het bereiken van de kwartfinales in de Champions League. Bayer Leverkusen werd in het eerste deel van het tweeluik tegen de Franse club voor rust al op een 0-3 achterstand gezet. Uiteindelijk werd het tegen tien man van Bayer 0-4 in Duitsland.

Marco Verratti zette Blaise Matuidi dinsdagavond al in de derde minuut vrij voor Bayerkeeper Bernd Leno. Met een bekeken schuiver opende de middenvelder van Paris St. Germain de score.

Zlatan Ibrahimovic had in het verloop van de eerste helft tweemaal de 0-2 op zijn schoen. De Zweed wist echter nog niet te profiteren. Dat lukte hem pas vanaf de stip. Die pingel werd gegeven nadat Ezequiel Lavezzi door Bayers Emir Spahic tegen de grond werd gewerkt in de zestien.

Ibrahomic had meteen de smaak van het scoren te pakken. Met een enorme knal joeg de aanvaller drie minuten later de 0-3 in de touwen.

Met die twee treffers krikte  Zlatan zijn doelpuntentotaal in het kampioenenbal op naar tien goals. Daarmee passeerde de Zweedse international Reals Cristiano Ronaldo (9) als topscorer van dit seizoen  in de CL.

Na een klein uur liep Spahic tegen zijn tweede gele kaart aan na een overtreding op PSG’er Lucas. Met rood kon de Bosniër vertrekken.

Gregory van der Wiel en zijn teamgenoten maakten er in het verloop van de tweede helft een veredelde oefenwedstrijd van. Tegen de tien overgebleven spelers van Bayer voerde PSG via Yohan Cabaye de stand nog op naar 0-4.