CL MIJLPAAL RONALDO

Gepubliceerd door ABC Redactie op 2 April 2014

Cristiano en AncelottiDe heenwedstrijd tegen Borussia Dortmund in de kwartfinale van de Champions League krijgt een speciaal plekje op het sportieve cv van Cristiano Ronaldo. De Portugees speelt vandaag zijn honderdste duel in het miljoenentoernooi.

Cristiano Ronaldo brengt – samen met middenvelder Frank Lampard (99 CL-duels voor Chelsea) – het aantal spelers met minstens honderd wedstrijden in het hoofdtoernooi van de Champions League op 21. Raúl is met 142 CL-optredens namens Real Madrid (130) en Schalke 04 (12) nog altijd recordhouder.

Na 99 wedstrijden in de CL staat de doelpuntenteller voor Cristiano Ronaldo momenteel op 63. Hij maakte er vijftien in dienst van Manchester United (in 52 wedstrijden) en staat inmiddels op 48 goals namens Real Madrid (in 47 duels). In de historie van de Champions League waren alleen Raúl (71) en Barcelona-rivaal Lionel Messi (67) productiever.

Dertien van de 63 doelpunten van Cristiano Ronaldo kwamen tijdens dit lopende seizoen tot stand. Daarmee is hij nog maar één treffer verwijderd van het recordaantal van Messi in het seizoen 2011/12. Geen enkele speler is er tot dusverre ooit in geslaagd méér dan veertien doelpunten te maken in één CL-jaargang.

Als we ook de statistieken van het oude Europa Cup I-toernooi (1955-1992) in ogenschouw nemen, dan kwam alleen José Altafini ooit tot veertien doelpunten in één seizoen. De Italiaan deed dat in de jaargang 1962/63 in dienst van AC Milan.

 

Related posts