CURITIBA BLIJFT WK SPEELSTAD

Gepubliceerd door ABC Redactie op 19 February 2014

FIFACuritiba zal komende zomer gewoon speelstad zijn tijdens het WK in Brazilië. Dat maakte de FIFA dinsdagavond wereldkundig.

‘Deze beslissing is genomen op basis van financiële garanties en volledige inzet en betrokkenheid van alle partijen’, aldus Jerôme Valcke, secretaris generaal van de FIFA. ‘Het is een race tegen de tijd, dus die volledige betrokkenheid mag de komende periode niet verloren gaan.’

De wereldvoetbalbond uitte vorige maand zijn zorgen over de vooruitgang van de bouw van het stadion in Curitiba, Arena da Baixada. De FIFA gaf de organisatie enkele weken de tijd om de achterstanden in te lopen en een plan van aanpak voor de komende maanden in te dienen.

De vorderingen en het plan stemden de FIFA klaarblijkelijk tevreden, want de bond ziet geen reden Curitiba te vervangen door een andere speelstad. In Arena da Baixada staan komende zomer vier groepswedstrijden van het WK gepland: Spanje-Australië (in de groep van Nederland), Honduras-Ecuador, Iran-Nigeria en Algerije-Rusland.

 

Related posts