OLYMPIACOS VERRAST MANCHESTER.

Gepubliceerd door ABC Redactie op 26 February 2014

Olypmiacos wint ManuUitgeschakeld in de FA Cup. In de competitie op een straatlengte achterstand. En nu dreigt ook nog het doek te vallen in de Champions League voor Manchester United na de 2-0 nederlaag in Griekenland. Over drie weken kan Olympiakos het karwei afmaken op Old Trafford.

Joel Campbell stond aan de basis van de openingstreffer. De Costa Ricaan zag zijn inzet slim van richting veranderd worden door Alejandro Domínguez. De Argentijn droeg zijn doelpunt op aan zijn derde zoon, die vier dagen geleden werd geboren.

Helemaal uit de lucht vallen kwam de goal overigens niet. De Griekse ploeg zette de defensie van Manchester United regelmatig onder druk. Daar wisten de Engelsen nauwelijks mee om te gaan. Het tempo van de formatie van David Moyes bleef te laag, uitverdedigen ging slordig  en aan goede ideeën ontbrak het helemaal.

David Moyes was vooraf optimistisch gestemd: ,,Deze ploeg heeft nog steeds de kwaliteit om de Champions League te winnen.” De trainer van de Mancunians doelde daarbij vooral op de klasse van Wayne Rooney en Robin van Persie. Beiden werden in het Karaiskakis Stadion echter nauwelijks in het spel betrokken.

Ook na rust bleef United met weinig inzet en overtuiging spelen. De Grieken daarentegen staken juist veel energie en enthousiasme in dit duel. Voor de club van trainer Michel was het de eerste zege op de Mancunians na vier nederlagen op het kampioenenbal.

Campbell mocht opnieuw van buiten de zestien aanleggen, met een fraaie boog verdween de 2-0 achter goalie David de Gea.

Van Persie kreeg in de slotfase een grote kans om de aansluitingstreffer op zijn naam te zetten. De Nederlandse spits mikte te hoog.

Olympiakos, de koploper in de Griekse competitie, nam nog geen genoegen met deze voordelige marge en bleef gretig jagen op de derde treffer. Die viel uiteindelijk niet.

De return op Old Trafford wordt gespeeld op 19 maart. Inzet van dat duel is een plek in de kwartfinale.

Borussia Dortmund heeft in Rusland prima zaken gedaan om de kwartfinales te bereiken van de Champions League. Op bezoek bij Zenit Sint-Petersburg wonnen de Duitsers, vorig jaar nog verliezend finalist tegen Bayern München, met 4-2.

 

Related posts