BARCELONA BETAALT FISCUS.

Gepubliceerd door ABC Redactie op 24 February 2014

NeymarHoewel Barcelona in alle toonaarden ontkent dat het zich rond de transfer van Neymar schuldig heeft gemaakt aan belastingontduiking, betaalt de Catalaanse grootmacht aan de fiscus wel een extra bedrag van 13,6 miljoen euro.

‘De club weigert te aanvaarden dat het een fiscaal delict heeft gepleegd rond het vastleggen van de speler’, aldus een statement op de website van Barcelona. ‘Omdat er verschillen in de interpretatie van de verschillende contracten rond deze transfer bestaan, hebben we besloten tot het betalen van een som van 13,6 miljoen euro aan de belastingdienst. Toch blijven we van mening dat we in eerste instantie al aan onze verplichtingen hebben voldaan. Deze betaling doen wij om de reputatie en het imago van onze club te beschermen.’

Barcelona hield lang vol dat het afgelopen zomer 57 miljoen euro aan Santos betaalde voor Neymar. Uiteindelijk bleek dat de transfersom ongeveer twintig miljoen euro hoger lag. Tekengeld en salaris meegeteld, kost Neymar de Catalanen ruim 130 miljoen euro.

Als gevolg van de ophef rond de transfer van Neymar stapte president Sandro Rosell onlangs op bij Barcelona. Zijn opvolger, Josep Maria Bartomeu, gaf direct na zijn aanstelling volledige openheid van zaken over de gecompliceerde deal.

 

Related posts