BRITSE PERS NEKT UNITED

Gepubliceerd door ABC Redactie op 26 February 2014

David Moyes en Wayne RooneyDe Britse pers laat daags na de ontmanteling van Robin van Persie’s Manchester United bij Olympiakos Piraeus (2-0) geen spaan heel van de roemruchte Engelse club.

“Doelloos, passieloos. In één woord verschrikkelijk”, zo omschrijft Telegraph-verslaggever Henry Winter het optreden van United in de Griekse havenstad. “Dit optreden zat vol fouten van de spelers en manager David Moyes. United moet helemaal opnieuw beginnen.” De vraag is echter of de toch al onder druk staande Moyes daartoe de kans krijgt.

“Onbeholpen en slap”, zo oordeelt Daily Mail over de Mancunians. “De Champions League moest United tussen nu en mei in leven houden. Daar lijkt nu al een eind aan te komen.” United is in de Engelse bekertoernooien reeds uitgeschakeld en staat in de competitie een straatlengte achter.

Ook BBC-commentator en oud-speler Robbie Savage is hard in het oordeel. “Dit was een zielige vertoning. Miste United leiderschap, vechtlust of teamspirit? Ik zou zeggen alledrie. United had nog geluk dat niet Barcelona of Bayern München de tegenstander was.”

Ook Gary Lineker laat zijn afkeer van dit United via Twitter blijken. “Abject. De slechtste dag in jaren. Eén en al middelmatigheid”, fulmineert de oud-international

 

Related posts