VHP voorzitter Santokhi ernstig bedreigd

Gepubliceerd door ABC Redactie op 3 June 2014

santokhiVHP- voorzitter Santokhi ernstig bedreigd via FaceBook

De VHP- mediacommissie is diep geschokt over dreigementen aan het adres van VHP- voorzitter Chan Santokhi door enkele leden van de groep “Suriname Voorwaarts” op FaceBook.

Het is zeer verontrustend dat enkele leden van de FB groep “Suriname Voorwaarts” van plan zijn VHP- voorzitter uit de weg te laten ruimen. Ze lopen rond met moordplannen tegen VHP- voorzitter Chan Santokhi, en bovendien zijn die leden zeer etnisch bezig. Ook zijn ze van plan mensen aan te zetten tot haat zaaien.

Als dat niet genoeg is willen ze mensen oproepen tot burgerlijk ongehoorzaamheid en ze zijn zelfs bereid te vechten indien de verkiezingsuitslag niet naar hun zin is. Wanneer de VHP- voorzitter naar de VS gaat verdenken ze hem van samenzwering tegen de huidige regering, terwijl hij gewoon de vriendschapsband met de VS probeert te verstevigen, stelt de partij verder.

Wij als samenleving zullen niet tolereren dat wij weer in een situatie belanden van ernstige bedreiging van mensen met het leven waardoor wij wederom terecht komen in een spiraal van schendingen van mensenrechten zoals Suriname eerder heeft gekend.

De VHP- mediacommissie veroordeelt deze lafhartige en intimiderende daad ten zeerste en zal aangifte doen bij de PG wegens de dreigementen.

Related posts