VERLIES TREVOR BENDTER ODESUR GAMES

Gepubliceerd door ABC Redactie op 11 March 2014

Trevor BendterOp de tiende Zuid-Amerikaanse Spelen in Santiago, Chili is maandag een aanvang gemaakt met tennis. De Surinaamse kampioen Trevor Bendter (37) speelde zijn eerste ontmoeting. Hij verloor kansloos (0-6, 2-6) van de 24-jarige Venezolaan Luis Martinez

De eerste set was na iets meer dan zestien minuten voorbij. Opvallend was dat Bendter sukkelde met zijn eerste serve en ook moeite had de diepe ballen van zijn tegenstander te halen.

Op baan vijf won de Venezolaan tien games op rij, voordat Bendter eindelijk scoorde: 0-6,1-4. Maar direct daarna won Martinez op love, voordat de Surinamer mede door een sterke opslag zijn tweede game won. Echter, Martinez maakte daarna het karwei af door de game op love te winnen. Hij sloot de partij af met een ace.

Spelen in Zuid- en Centraal-Amerika is altijd een probleem voor de Surinamers, omdat ze dan op gravel moeten spelen. In Suriname zijn er slechts verharde banen. Op gravel stuit de bal anders en verloopt het spel iets trager. Bendter had moeite zich aan te passen.

Gian Issa, die ook in de selectie zit, speelt dinsdag zijn eerste partij tegen Mauricio Echazu Puente van Peru. Issa, die vaker door de Amerika’s heeft getoerd, heeft eerder al op gravel gespeeld.

De Surinamers komen ook in actie in het herendubbel. Hun eerste ontmoeting is woensdag. De tegenstanders zijn dan Rodrigo Senattore Baumbach en Ariel Behar Krell van Uruguay.

 

Related posts