REAL MADRID NEEMT KOPPOSITIE OVER

Gepubliceerd door ABC Redactie op 23 February 2014

Isco scoort voor RealReal Madrid heeft in eigen huis tegen Elche geen fout gemaakt. Zonder de geschorste Cristiano Ronaldo boekte De Koninklijke een eenvoudige 3-0 overwinning in de generale repetitie voor het Champions League-duel van woensdag bij Schalke 04.

Trainer Carlo Ancelotti ging er aanvankelijk vanuit wél een beroep op Ronaldo te kunnen doen, maar een Madrileens protest naar aanleiding van zijn schorsing werd niet gehonoreerd. Ronaldo werd voor drie duels geschorst naar aanleiding van zijn rode kaart in de uitwedstrijd tegen Athletic de Bilbao van twee weken geleden (1-1).

Dus zonder Ronaldo, maar met Gareth Bale moest Elche verslagen worden om de koppositie vast te houden. De ruim zeventigduizend toeschouwers moesten ruim een half uur wachten alvorens Asier Illarramendi de score opende. Met een bekeken schuiver verschalkte hij doelman Manu Herrera. Na de treffer van de Spaanse middenvelder kwam Real Madrid beter in de wedstrijd. Dat resulteerde na de rust in een ruime zege: 3-0.

Op aangeven van Karim Benzema velde Isco tien minuten voor tijd het vonnis over de bezoekers. De mooiste treffer viel echter een kwartier voor tijd. Bij afwezigheid van Ronaldo zorgde de man van honderd miljoen, Gareth Bale, voor een zeer fraai hoogstandje. Van ruim twintig meter schoot Bale de bal snoeihard via de onderkant van de lat in het doel.

Real Madrid, waar de herstelde Raphaël Varane voor het eerst sinds november weer een basisplaats had, bezet nu de eerste plaats in de Spaanse competitie. Achtervolgers Atlético Madrid en Barcelona kunnen dit weekend op gelijke hoogte komen. Barça speelt zaterdagavond  bij Real Sociedad, terwijl Atlético het zondag opneemt tegen Osasuna.

 

Related posts