BARCELONA RAAKT ACHTER OP AARTSRIVAAL

Gepubliceerd door ABC Redactie op 23 February 2014

Barca verliest van SociedadBarcelona heeft drie kostbare punten verspeeld in Baskenland, waar Real Sociedad met 3-1 te sterk was. Hierdoor raakt Barcelona achterop bij Real Madrid en Atlético Madrid, die drie verliespunten minder hebben.

Voor rust had Barcelona veel moeite met Real Sociedad. Doordat Alex Song de bal in de 32ste minuut ongelukkig op zijn hoofd kreeg en in zijn eigen doel kopte, kwamen de bezoekers zelfs op achterstand. Lionel Messi  zette twee minuten later de Catalanen met een schot in de benedenhoek weer op gelijke hoogte. Hij heeft hierdoor nog maar drie treffers nodig om Paulino Alcántara te achterhalen als topscorer aller tijden van Barcelona.

Zonder trainer Gerardo Martino, die in de rust van het veld gestuurd werd wegens aanmerkingen op de arbitrage, ging het na de hervatting niet veel beter voor Barcelona. In de 54ste minuut nam Sociedad namelijk opnieuw de leiding, toen Antoine Griezmann geheel vrijstaand de 2-1 kon maken. Vijf minuten later was David Zurutuza doelman Victor Valdés te snel af en tikte hij de 3-1 binnen. Deze tegenslag kwam Barcelona in het resterende half uur niet meer te boven.

Door de verliespartij is Barcelona niet langer gedeeld koploper in Spanje. Real Madrid heeft een voorsprong van drie punten op de Catalanen. Atlético kan datzelfde bewerkstelligen, als het zondag wint bij Osasuna.