PROBLEMEN MET WK STADIONS

Gepubliceerd door ABC Redactie op 25 March 2014

Estafdio ItaqueraoPorto Alegre vreest zich te moeten terugtrekken als gastheer van de groepswedstrijden bij het wereldkampioenschap voetbal.

Er staan in de Braziliaanse stad vijf duels gepland, waaronder Nederland-Australië op 18 juni. Maar er is volgens burgemeester Jose Fortunati extra geld nodig om alle faciliteiten voor onder meer media en sponsors en de wereldbond FIFA op tijd klaar te krijgen.

Dinsdag staat er een stemming voor een wet gepland waarbij bedrijven die investeren in het stadion geen belasting hoeven te betalen.

“Als deze wet niet wordt aangenomen, dan komen er geen WK-wedstrijden in Porto Alegre”, aldus Fortunati tegen de Braziliaanse zender Radio Gaucha. “We kunnen de zaak anders niet financieren. Er is geen plan B, C of D. Dit is de enige optie.”

Ook met betrekking tot het stadion Itaquerão in São Paulo waar de openings wedstrijd moet woden gespeeld zijn er problemen. Extra kosten voor de eerste wedstrijd van het WK zoals airco, generatoren en communicatie apparatuur die zo een 60 miljoen reais bedragen zouden door de Braziliaanse overheid of Corinthians betaald moeten worden.

Het laatste woord in beide gevallen is nog niet gezegd.

 

Related posts