VES: president heeft niet alleen de VES maar ook de SER niet nodig
25 May 2024
Verdachten aangehouden voor overtreding Wet Verdovende Middelen
25 May 2024

Opendag Nationaal Leger bedoeld voor informatie en werving

Gepubliceerd door ABC Redactie op 25 May 2024

Om de gemeenschap een kijkje te geven achter de schermen van de werkzaamheden van het Nationaal Leger (NL), heeft het ministerie van Defensie een opendag georganiseerd. Op zaterdag 25 mei 2024 konden jong en oud meer te weten komen over de taken en verantwoordelijkheden van het leger in de Memre Buku Kazerne Noord. Deze gelegenheid bood niet alleen een diepgaande kijk op de organisatie en functies van het leger, maar omvatte ook spectaculaire demonstraties, uitgevoerd door de Infanterie en het Korps Speciale Troepen (KST).

Kapitein Jeflyn Finkie gaf aan dat het Nationaal Leger bezig is met het werven en selecteren van mensen voor de infanterie en het Korps Speciale Troepen. “Naar aanleiding daarvan, heeft de bevelhebber, Werner Kioe A Sen aan de commissie gevraagd om een opendag te organiseren, benadrukte kapitein Finkie. Vervolgens heeft de afdeling G3 deze dag gepland om belanghebbenden en geïnteresseerden in de gelegenheid te stellen om te zien wat de infanterie kan en de speciale troepen. Als onderdeel van het wervingsproces hadden bezoekers ook de mogelijkheid om vragen te stellen aan huidige personeelsleden en rekruten, waardoor de gelegenheid werd gecreëerd om meer te weten te komen over de carrièremogelijkheden en vereisten binnen deze eenheden.

De opendag had een tweeledig karakter. De functionaris wees erop dat het aan de ene kant is bedoeld om de samenleving te tonen wat de organisatie, met name de infanterie en het KST allemaal kan. Ten tweede dient de dag om geïnteresseerden die in dienst willen treden bij de infanterie of de speciale troepen de mogelijkheid te bieden te solliciteren. “Voor de speciale troepen hebben we ongeveer honderd man nodig en voor de infanterie honderdvijftig man. De trainingen gaan in juli van start en wel voor twee maanden in de Ayoko Kazerne. Momenteel is het NL bezig met de selectie en keuring van personen. Kapitein Finkie merkte verder op dat er ook in de districten Para en Wanica opendagen gehouden zullen worden, om meer mensen te interesseren voor sollicitatie.

Related posts