Startsein waterprojecten te boven-Saramacca en boven-Suriname
8 July 2024
26 cursisten ontvangen certificaat in Natuurtechnische fase van de Aspirant Jachtopzienersopleiding
8 July 2024

OM neemt lichaam omgekomen porknokker in beslag voor onderzoek

Gepubliceerd door ABC Redactie op 8 July 2024

Logo Openbaar Ministerie Suriname

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft besloten om het stoffelijk overschot van de 19-jarige D.E., die is omgekomen in een mijn, in beslag te nemen voor onderzoek. De wetsdienaren van politiebureau Brownsweg kregen in de nacht van zaterdag 6 juli 2024 omstreeks 24.00 uur, melding van een verdrinking en deden de locatie aan voor onderzoek. Daar aangekomen trof de politie de Taskforce van Zijin aan die de politiemannen te kennen gaf dat zij tijdens werkzaamheden op vrijdag 5 juli 2024 twee porknokkers heeft aangehouden. Eén hunner en wel de 19-jarige D.E. is ter ontkoming aan zijn aanhouding van een 20 meter hoge bench gesprongen. Hierna stond hij op, rende weg en viel in een waterput waar hij in de diepte verdween en kwam niet meer boven water.

Volgens bewering van personen op social media moet D.E. door politieambtenaren zijn neergeschoten, wat met klem door de politie wordt tegen gesproken. Daarnaast zijn op het ontzielde lichaam van de jongeman geen schotverwondingen en of verwondingen afkomstig van enig misdrijf aangetroffen die aanleiding zouden geven tot nader onderzoek, waardoor het stoffelijk overschot na overleg met het Openbaar Ministerie in opdracht van deze is afgestaan aan de familie ter begrafenis.

Naderhand is in de avond van zondag 7 juli 2024 na het bekijken van videobeelden via socialemedia, door het O.M. het besluit genomen om het stoffelijk overschot van de porknokker hangende het onderzoek in beslag te nemen. De afdeling Onderzoek Personeelszaken (OPZ) bij de politie zal op instructie van het OM het onderzoek verrichten om definitief vast te stellen dat er geen misdrijf in het spel is.

Indien ooggetuigen die ter plaatse waren, een bijdrage willen leveren aan dit onderzoek mag dat en wordt die bijdrage sowieso verwelkomd. In dit onderzoek is van belang dat niet de schuld bewezen moet worden maar ook de onschuld van de aanwezige veiligheidsfunctionarissen ten ten tijde van het ongeval.

Related posts