man weigert geldezel te zijn

Gepubliceerd door ABC Redactie op 21 March 2014

Onlangs heeft man uit het district Nickerie contact gemaakt met de afdeling Fraude met de mededeling dat iemand vanuit het buitenland  contact met hem heeft gemaakt. Dat hem toen gevraagd is of hij wilde werken voor een organisatie waarbij hem 4000 usd  per maand als beloning in het vooruitzicht is gesteld.

Voorts dat hij zijn bankrekening moest opsturen hetgeen hij ook heeft gedaan. Kort na dat gesprek is weer contact met hem gemaakt waarbij hij te horen kreeg dat er een groot geldbedrag in srd gestort is op zijn bankrekening.  Voorts dat hij het geld van zijn rekening moest lichten en vervolgens via een geldovermakingsbedrijf moest storten op een bankrekening in Maleisië.

Toen man uit Nickerie dat vernam kreeg hij argwaan omdat hij gelijk dacht  aan een politie bericht verschenen in de krant  dat ging over “phishing en “money mules” (geldezels). Na onderzoek is het geldbedrag terug gestort op de rekening van de rechtmatige eigenaar. Die persoon was slachtoffer geworden van”phishing”  een vorm van internetfraude.

Related posts