Santokhi geïnformeerd over randvoorwaarden industriële hennepteelt
13 March 2024
Weersverwachting 13-14 maart 2024
13 March 2024

Landelijk Woningbouw Programma stagneert door processen; president wil oplossing

Gepubliceerd door ABC Redactie op 13 March 2024

Het Landelijk Woningbouw Programma (LWBP) loopt vertragingen op in de uitvoering van de woningbouw zelf. Dat kwam naar voren tijdens een presentatie van projectmanager Mark Rommy aan president Chandrikapersad Santokhi. Hij ging in op de status van projecten die momenteel in uitvoering zijn en op welke manier er versneld woningen gebouwd kunnen worden.

Op dit moment wordt het LWBP op vier locaties uitgevoerd, namelijk het project te
Reeberg, project Merveille/Peprepin, het Crepie-project te Charlesburg en een
public-private-partnership project aan de Poerwodadiweg te Lelydorp. Rommy gaf
aan dat het woonrijp maken van percelen vlot verloopt. Echter, wat de woningbouw betreft, verloopt het proces momenteel langzaam. Een van de voornaamste redenen hiervoor is het langdurige proces voor het verkrijgen van hypothecaire uittreksels bij het Management Instituut voor Grondregistratie en Land Informatiesysteem (MI-Glis). Hierover staat volgende week een bijeenkomst gepland waarin het versnellen van de processen zal worden besproken. Het staatshoofd heeft de LWBP-werkgroep gerustgesteld door te benadrukken dat er
oplossingen zijn om het proces van hypothecaire uittreksels te versnellen.

Verder presenteerde hij mogelijke oplossingen om de bouw te versnellen, waaronder bouwsubsidie en de bouw van woningen door de overheid zelf. De projectmanager gaf aan dat het woningbouwprogramma uit twee onderdelen bestaat: het Landelijk Woningbouw Programma (LWBP) en het AHP (Affordable Housing Project). Het AHP omvat 3775 woonoplossingen waarvan 2600 reeds zijn uitgevoerd.

Belangrijk nieuws dat Rommy wilde delen, is dat eind april op het project Reeberg bouwrijpe kavels zullen worden opgeleverd aan de beschikkinghouders. Beschikkinghouders wiens kavel bouwrijp wordt opgeleverd, zullen worden opgeroepen. Hoewel er al een oproep is geplaatst, zal dit nogmaals worden gedaan. “Wij vragen de beschikkinghouders om zich aan te melden zodat wij samen met hen kunnen werken aan hun woonoplossing”, aldus Rommy. Volgende week is er opnieuw een bijeenkomst op het kabinet waarin het staatshoofd een volledig uitgewerkt plan verwacht.

Related posts