ATLETICO BLIJFT AAN KOP NA ZWAARBEVOCHTEN UITZEGE.
30 March 2014

KOSTBAAR VERLIES CHELSEA

Gepubliceerd door ABC Redactie op 29 March 2014

Cardiff vs ChelseaChelsea leed op bezoek bij Crystal Palace een nederlaag met mogelijk vergaande gevolgen. Crystal Palace verkeert al het hele seizoen in degradatiegevaar en was voor aanvang van het duel al vijf duels op rij zonder overwinning.

Stadgenoot Chelsea blaakte daarentegen van het vertrouwen na de 6-0 zege op Arsenal van vorig weekend. De koploper had het op bezoek in Zuid-Londen echter een stuk lastiger dan vorige week in de derby tegen The Gunners, tot zichtbare onvrede van manager José Mourinho.

In de eerste helft slaagde Chelsea er niet in een vuist te maken op Selhurst Park. Sterker nog: Palace was op basis van inzet beter en gevaarlijker. Yannick Bolasie was bij The Eagles de beste man; hij miste na 26 minuten een grote kans en claimde tevergeefs een strafschop na een tackle van Branislav Ivanovic.

Na rust bleef het spelbeeld hetzelfde en dus was de openingstreffer van Palace in de 52ste minuut volledig terecht. Joel Ward zette voor vanaf links en Joe Ledley maakte het John Terry in de lucht dermate lastig, dat de Chelsea-aanvoerder de bal in zijn eigen doel kopte. Het betekende dat Chelsea in het restant vol aan de bak moest om zijn koppositie in de Premier League te verdedigen, een scenario dat met het oog op de Champions League-wedstrijd tegen Paris Saint-Germain van woensdag bijzonder ongelegen kwam.

Twintig minuten voor tijd hielp Chelsea twee enorme kansen op de gelijkmaker om zeep. Het schot van Eden Hazard werd gered door Julian Speroni, die de bal daarmee in de voeten van de vrijstaande Fernando Torres tikte. De Spanjaard had daar duidelijk niet op gerekend, want hij maaide langs de bal, tot opluchting en hilariteit van het thuispubliek. Kort daarna kwam Chelsea goed weg, want Cameron Jerome knalde namens Palace op de paal.

De nederlaag is er een met vergaande gevolgen voor Chelsea, dat weliswaar nog koploper is, maar (veel) meer wedstrijden speelde dan zijn concurrenten. Manchester City, dat om 18.30 uur op bezoek gaat bij Arsenal, heeft drie punten minder en drie wedstrijden tegoed. Liverpool heeft maar een punt minder dan Chelsea en speelde een wedstrijd minder. Arsenal staat zes punten achter en heeft ten opzichte van The Blues ook nog een wedstrijd tegoed.