KAKA BELANGRIJK VOOR MILAN
30 March 2014

ATLETICO BLIJFT AAN KOP NA ZWAARBEVOCHTEN UITZEGE.

Gepubliceerd door ABC Redactie op 30 March 2014

Atletico scoortAtlético Madrid overleefde een heet avondje in Baskenland. Dankzij een zwaarbevochten 2-1 overwinning op Athletic de Bilbao neemt het de koppositie weer over van Barcelona.

Het bezoek aan Baskenland was op papier een van de lastigste hordes voor Atlético op weg naar mogelijk de eerste landstitel sinds 1996. Real Madrid (1-1) en Barcelona (1-0) wisten dit seizoen allebei niet te winnen in Nuevo San Mamés.

Ook Atlético had het bijzonder lastig in de thuishaven van Bilbao en kwam al na zes minuten op achterstand door een doelpunt van Iker Muniain. Atlético rechtte echter zijn rug en kwam een kwartier daarna langszij via een doelpunt van Diego Costa op aangeven van Koke. Tien minuten na rust nam die laatste zelf de 1-2 voor zijn rekening.

Daarmee hing de tweede thuisnederlaag van het seizoen in de lucht voor Bilbao, dat in de slotfase vanzelfsprekend alles op alles zette om op zijn minst een punt in Baskenland te houden. Dat lukte, mede door een fantastische redding van Atlético-doelman Thibaut Courtois, niet. De thuisclub speelde de laatste minuten zelfs met tien man na rood voor Aymeric Laporte.

Door de zege neemt Atlético de koppositie weer over van Barcelona, dat eerder op de zaterdag won van Espanyol. Atlético heeft 76 punten uit 31 duels, één meer dan Barcelona. Real Madrid  kwam op 73 punten na een 5 – 0 zege op Rayo Vallecano . Op de slotdag van de competitie staat de mogelijk allesbepalende topper Barça-Atlético op het programma.