Parlementarier Winston Jessurun voorstaander parlementair stelsel
24 March 2014
PROTEST REAL MADRID TEGEN ARBITRAGE
25 March 2014

Korpschef Tjin liep sjie constateert vuurwapengeweld

Gepubliceerd door ABC Redactie op 24 March 2014

tjin90% van de veroordeelden aan wie voorwaardelijke invrijheidsstelling is verleend door minister Edward Belfort van Justitie en Politie, blijkt recidivist te zijn. Een grote groep van deze criminelen is zelfs 3 tot 5 keren recidivist geweest.

Van de 105 personen die in vrijheid zijn gesteld, heeft 40% ernstige berovingen gepleegd. 20% van de criminelen was voor moord en doodslag opgesloten, terwijl 15% verkrachter is geweest. Enkelen hebben ook minderjarige meisjes verkracht. De rest van de in vrijheid gestelden heeft zich schuldig gemaakt aan inbraken en andere lichte strafbare feiten. Aldus Starnieuws.

Politie korpschef Humphrey Tjin Liep Shie staat enigszins gereserveerd tegenover dit bericht. “Ik heb geen bronvermelding gezien. De cijfers die ik had van de dienst Deliquentenzorg geven aan dat 60% van de personen die voorwaardelijk vrijkomen, recidiveren”, zegt Tjin Liep Shie. Het is volgens hem daarom goed dat de informatie geverifieerd wordt en dat kan bij Deliquentenzorg. “En daarna kunnen wij op basis van de conclusies kijken wat wij moeten doen.”

De korpschef signaleert intussen een opvallende stijging in januari en februari van diefstallen waarbij er vuurwapengeweld is gebruikt.

Related posts