ETO’O GEEN VRIEND VAN PEP

Gepubliceerd door ABC Redactie op 25 March 2014

eto'o en PepNadat eerder Zlatan Ibrahimovic al meerdere sneren uitdeelde aan Pep Guardiola, is het nu de beurt aan een andere oud-speler van Barcelona. Ook Samuel Eto’o heeft niks goeds te zeggen over de huidigde coach van Bayern München.

Eto’o speelde in het seizoen 2008/2009 onder Guardiola bij Barcelona. De aanvaller uit Kameroen scoorde 30 keer en de club won de Champions League, maar de  twee spraken elkaar zelden.

“Ik herinner me als eerste dat Guardiola nooit een grote voetballer is geweest”, aldus de huidige spits van Chelsea tegen beINSports. “Hij was wel een goede speler, dat is waar. Dat heb ik hem verteld. Als coach had hij nog niks bewezen. Hij kwam en wist het verhaal van de kleedkamer niet eens.”

Volgens Eto’o wilde Guardiola dat hij naar Oezbekistan ging en pakte hij hem zijn rugnummer ‘9’ af. “Een teken van een totaal gebrek aan respect.”

“Guardiola heeft nooit het lef gehad om dingen in mijn gezicht te zeggen. Hij speelde dat via de andere spelers. Xavi vertelde me dat hij wilde dat ik bleef, maar dat ik met Pep moest praten. Maar ik zeg: ‘Nooit, als je geen respect hebt voor mij, heb ik dat niet voor jou.”

“Pep ging mij vertellen hoe ik me moest gedragen als spits. Ik zei tegen hem: ‘Je bent niet normaal!’. Het ware verhaal is dat Pep de zaken in het voetbal niet respecteert.”

Eto’o vertrok in de zomer van 2009 naar Inter, waar hij de Champions League won. In de halve finale versloeg de Italiaanse ploeg onder leiding van José Mourinho het Barcelona van Guardiola.

De Spaanse coach reeg in zijn tijd bij Barcelona de prijzen aaneen en staat met Bayern München op het punt om kampioen van Duitsland te worden.

 

Related posts