BARCELONA MINDER VOLGENS MOURINHO

Gepubliceerd door ABC Redactie op 18 February 2014

Jose MourinhoChelsea-manager José Mourinho gelooft dat Manchester City een kans heeft om dinsdagavond te winnen van Barcelona. ‘Historisch gezien is Barça favoriet, maar deze ploeg is niet zo sterk meer als de voorbije jaren.’

‘Natuurlijk, Barcelona heeft Lionel Messi, hij is speciaal, en ze hebben nog meer goede spelers. Maar ik denk dat dit het slechtste Barcelona is in vele jaren’, deed de manager met de uitgesproken meningen er een schepje bovenop tegenover ITV. ‘Manuel Pellegrini  en City hebben een kans.’

Mourinho, die aan het eind van vorige eeuw nog actief was bij de Catalanen onder Sir Bobby Robson en Louis van Gaal, geeft zijn voormalige werkgever nog maar eens een schop tegen de schenen. Tussen 2010 en 2013 stond hij als trainer van Real Madrid al tegenover Barcelona. Dat team was volgens de Portugees veel sterker dan het team dat dinsdagavond tegen Manchester City speelt in de achtste finale van de Champions League.

De woorden van Mourinho sluiten aan op eerdere uitspraken van Barcelona-verdediger Gerard Piqué. De Spanjaard had gezegd dat Barcelona niet meer de status heeft van enkele jaren terug. ‘Misschien vrezen ze ons niet zo erg meer als ze ooit deden. In de laatste twee jaar hebben we de Champions League namelijk niet meer gewonnen’, aldus Piqué. ‘Maar we kunnen nog steeds de besten zijn. Dat moeten we de wereld laten zien’, voegde hij daar aan toe.

Barcelona won het miljoenenbal in 2009 en 2011, maar stond nadien niet meer in de finale. Vorig seizoen was Bayern München, de uiteindelijke winnaar, in de halve finale te sterk met ruime cijfers (4-0 en 3-0).

 

Related posts