LVV’ers getraind in het gebruik van Kobo toolbox
10 July 2024
Brunswijk spreekt Santokhi tegen in discussie over middelen voor ABOP-ministeries
10 July 2024

Arrestatieteam rijdt vier verdachten na roofoverval Suribetshop klem 

Gepubliceerd door ABC Redactie op 10 July 2024

De 22-jarige J.K., R.R. (19) en de twee 17-jarige D.W. en N.P. zijn op zaterdag 8 juli 2024 na een roofoverval bij een Suribetshop door de leden van het Arrestatieteam aan de Verlengde Ephraimzegenweg klemgereden. Dit viertal wordt ervan verdacht op donderdag 4 juli 2024 bij de Suribetshop nabij de kruising van de Welgedacht C- en de Magentakanaalweg en op zaterdag 8 juli 2024 een Suribetshop aan de Mawakaboweg te hebben overvallen en geldbedragen in SRD te hebben buitgemaakt.

Het slachtoffer J.V. (22) die werkzaam is als kassier in de Suribetshop aan de Mawakaboweg, verklaarde tegenover de politie dat hij bezig was de winkel te sluiten toen op een bepaald moment drie gewapende en gemaskerde mannen de winkel binnenstormden. Onder bedreiging gingen de verdachten er vandoor met de dagopbrengst en stapten in een gereedstaande voertuig waarmee zij met hoge snelheid wegreden. Van klanten die nog in de winkel waren en bezig waren te gokken is niets weggenomen. De medewerker en de klanten hebben geen letsels opgelopen. Via het Command Center werd er een algemene oproep gelanceerd voor de eenheden op het veld. Het A.T. die bezig was met surveillance werkzaamheden signaleerde aan de hand van de beschrijving de vluchtauto en reed bedoelde voertuig met de verdachten klem. Op hen werden aangetroffen en in beslag genomen een neppistool, een houwer en een geldbedrag.

Hierna werden de verdachten ter voorgeleiding overgebracht naar het politiebureau Santodorp. Na afstemming met het Openbaar Ministerie zijn de verdachten hangende het onderzoek door de politie in verzekering gesteld. De twee verdachten D.W. en N.P. zijn vanwege hun jeugdige leeftijd ingesloten in het Doorgangshuis Opa Doelie. Het verder onderzoek in deze zaak is overgedragen aan de Recherche van Regio Midden.

Related posts