Jawa Festa: Duizenden trotseerden storm en onweer
10 July 2024
Arrestatieteam rijdt vier verdachten na roofoverval Suribetshop klem 
10 July 2024

LVV’ers getraind in het gebruik van Kobo toolbox

Gepubliceerd door ABC Redactie op 10 July 2024

Onderzoekers en voorlichters van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) hebben recent een basistraining gevolgd over het gebruik van Kobo Toolbox. Deze software, kosteloos beschikbaar, wordt ingezet voor het verzamelen, analyseren en beheren van gegevens ten behoeve van enquêtes, monitoring, evaluatie en onderzoeksprogramma’s via laptops en mobiele apparaten zoals smartphones en tablets.

Tijdens de training is de basis bij de onderzoekers gelegd in het creёren van enqueteformulieren, databeheer en data analyse. De voorlichters zijn getraind in het digitaal offline verzamelen en opslaan van data in het veld, die ze op kantoor met behulp van internet zullen verzenden naar de onderzoekers.

Er zal een pilot uitgevoerd worden in het district Saramacca, waar de voorlichters een enquete zullen uitvoeren voor het directoraat Landbouwkundig Onderzoek, Afzet en Verwerking (DLOAV). Door de intensieve samenwerking tussen beide directoraten nl. Landbouw en DLOAV zal er een digitale database opgezet worden, welke het ministerie ten goede zal komen.

Deze activiteit wordt uitgevoerd onder supervisie van de Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties (FAO) en financiële ondersteuning van China in het kader van het project GCP/RLA/234/CPR “FAO-China SSC Program – Response and Recovery to the Impact of COVID-19 on Rural Livelihoods and Food Systems in Countries of the Community of Latin American and Caribbean States (CELAC) through South-South Cooperation.”

Het hoofddoel van het project is de digitalisering van dataverwerking. Het ministerie erkent het belang van data voor de uitvoering van haar beleid en zal datamanagement via diverse projecten blijven bevorderen.

Related posts