Zaak Muntslag uitgesteld naar 2 mei

Gepubliceerd door ABC Redactie op 27 March 2014

De rechtbank in Port of Spain heeft afgelopen dinsdag de uitleveringszaak van Edmund Quincy Muntslag uitgesteld naar vrijdag 2 mei. Het is dan de 9e keer dat hij voor de Trinidadiaanse rechtbank moet verschijnen. De 29-jarige Muntslag die eind augustus vorig jaar werd gearresteerd op Trinidad vecht al maandenlang zijn uitlevering aan de VS aan. Hij wordt door de Amerikanen gezocht voor drugssmokkel die hij samen met Dino Bouterse zou hebben ondernomen.

Op de zitting van afgelopen dinsdag zijn er geen getuigen gehoord. De advocaat van Muntslag, Keith Scotland, heeft het verzoek gedaan alsnog inzage te krijgen in nog  twee getuigenverklaringen van de verzoekende staat, de Verenigde Staten.

Vandaag begint de rechtszaak in New York tegen Dino Bouterse. De verdediging heeft nu tot vandaag de tijd gehad om de zogeheten pre trial motions in te dienen, dat wil zeggen tot de rechter gerichte verzoeken en bezwaren voorafgaand aan het strafproces. Vandaag vindt er nog geen inhoudelijke behandeling van de zaak plaats. De rechtbank houdt een regiezitting.

Bouterse jr. werd eind augustus gearresteerd in Panama en uitgeleverd aan de Verenigde Staten. Hij wordt verdacht van cocaïnesmokkel, het verlenen van hulp aan de Libanese terreurorganisatie Hezbollah en verboden bezit van vuurwapens.

Related posts