VHP slaat vleugels uit

Gepubliceerd door ABC Redactie op 7 April 2014

santokhiDe VHP onder leiding van voorzitter Chan Santokhi heeft zaterdag op uitnodiging van de bewoners van het district Brokopondo, kennismakingsbezoeken afgelegd aan 4 dorpen.De dorpelingen hebben Santokhi een lijst met tal van knelpunten overhandigd.

Voorts hebben de dorpelingen aangegeven dat zij worden opgejut door bepaalde politieke leiders die aangeven dat indien Santokhi president wordt, hij de gronden van binnenlandse bewoners gaat afpakken en hen zal laten opsluiten.

Verder wordt aan hen verteld dat Hindostanen de binnenlandse bewoners als criminelen zien. De binnenlandse bewoners geven aan dat ze worden verwijderd van de goudrijke gebieden. De ontnomen gronden worden verdeeld onder politieke vrienden van de huidige coalitie. Ontbering van kwalitatief onderwijs, gezondheidszorg, gebrek aan werkgelegenheid en de wijze waarop ordening in de goudsector plaatsvindt, baart de plaatselijke gemeenschappen zorgen.

Na alles gehoord te hebben heeft de VHP voorzitter alles met harde feiten ontzenuwd, hij zegt dat in zijn ogen een ieder gelijk is en gelijke kansen moeten worden geboden. De VHP voorzitter pleit voor competentiegericht onderwijs. Competentiegericht onderwijs is gericht in het bijbrengen van competenties die aansluiten bij de beroepspraktijk. Volgens hem moet men meer gaan investeren in de agrarische sector.

Related posts