VALENCIA ROEPT REAL MADRID HALT TOE.

Gepubliceerd door ABC Redactie op 5 January 2015

Valencia wint van RealValencia heeft een einde gemaakt aan de indrukwekkende zegereeks van Real Madrid, dat 22 competitieve duels op rij won. Na rust bogen Los Che in eigen huis een achterstand om in een overwinning: 2-1.

Valencia ontving in Mestalla de kersverse wereldkampioen met een erehaag, maar toonde vervolgens nauwelijks ontzag voor het sterrenensemble van trainer Carlo Ancelotti. Valencia trad aan met slechts drie verdedigers en koos brutaal voor de aanval.

Toch kwamen de bezoekers op voorsprong toen Cristiano Ronaldo in de veertiende minuut een strafschop tegen de touwen schoot. Het was alweer de 26ste competitietreffer voor de productieve Portugees. Madrid hield deze voorsprong vast tot de rust, maar na de hervatting kantelde Valencia de wedstrijd.

In de 52ste minuut werd een schot van Antonio Barragán door Pepe van richting veranderd, waardoor Iker Casillas kansloos was: 1-1. Dertien minuten later nam Valencia zelfs de leiding toen Nicolas Otamendi een corner van Dani Parejo tegen de touwen kopte. Madrid trok vervolgens alle registers open om de achterstand ongedaan te maken, maar de defensie van Valencia hield knap stand.

Daarmee kwam er een einde aan een indrukwekkende zegereeks van de Madrilenen, die 22 competitieve duels, waaronder twaalf in de competitie, op rij als winnaar van het veld stapten. De laatste keer dat Real Madrid punten verspeelde in de Spaanse competitie was op 13 september 2014, in de thuiswedstrijd tegen Atlético Madrid (1-2). Woensdag treft Real stadgenoot Atlético opnieuw in de strijd om de Copa del Rey.