20 July 2015
Geen Panam medaille voor Renzo Tjon a Joe

Tjon en Fa 6e in Keirin finale

Gepubliceerd door ABC Redactie op 20 July 2015

Wielrenner Jair Tjon en Fa is in de finale op het onderdeel Keirin op de laatste plaats geëindigd. De race begon zeer aftastend waarbij de rijders een kat en muis spel speelden. Met nog 2 ronden te gaan reed Jair nog wel om een podium plek en lag hij op de derde plaats. Maar in de laatste ronde sloegen de overige rijders toe en was Jair niet meer instaat de razendsnelle eindsprint bij te benen.

De goudenplak werd gewonnen door de Colombiaan Fabian Zapata, zilver ging naar de Venesolaan Hersony Canelon en de Canadees Hugo Berrette won brons.

De moeder van Jair was ook in Toronto om haar zoon te ondersteunen. Ze kijkt vol trots terug op zijn optreden.

Tosh van Dijk komt vandaag rond 15:00u Surinaamse tijd uit op het onderdeel Taekwondo in de gewichtsklasse -68kg.

Sprintster Sunayna Wahi komt dinsdag in actie op de 100 m en Miguel van Assen op vrijdag 24 juli op het onderdeel hink stap sprong zijn de laatste sporters die tijdens de Panam games 2015 voor Suriname in actie komen.