Geen Panam medaille voor Renzo Tjon a Joe

Gepubliceerd door ABC Redactie op 20 July 2015

renzoSuriname rol op het onderdeel zwemmen tijdens Panam 2015 in Toronto Canada is met de uitschakeling van onze zwemmers uitgespeeld. Onze zwemmers slaagden er helaas niet in om medailles te winnen. Renzo Tjon A joe kwam het dichtsbij een plek op het podium.

Renzo plaatste zich vrijdag morgen voor de finale op het onderdeel 50 m vrije slag door zijn serie te winnen in een tijd van 22.31 seconden, een nieuw persoonlijk en Surinaams record. In de finale startte Renzo in baan 6 en in een super snelle finale race eindigde hij in een tijd van 22.30 seconden op de 7e plaats. Het lukt hem zijn tijd van de ochtend race en dus het Surinaams record met 1 honderdste seconde te verbeteren.

De gouden plak op dit nummer ging naar de Amerikaan Josh Scheider in 21.86, Bruno Fratus uit Brazilië won zilver in 21.91 en brons ging naar de Trinidadiaan George Bovell in 22.17 seconden.

Tjon a Joe had graag een medaille gewonnen voor Suriname. 2 persoonlijke records en het tot twee keer toe verbreken van het Nationaal record is een kleine troost het ging bij hem om het winnen van een medaille.{mp3}renzofinal{/mp3}