Surishopping eist opdracht overheid op

Gepubliceerd door ABC Redactie op 10 March 2014

gunoOndernemer Ramsoender Jhauw verwacht dat hij alsnog materiaal mag importeren voor de brandweer. Die opdracht ging vorig jaar aan zijn neus voorbij. Een concurrent die veel duurder inschreef, kreeg de opdracht. “Corruptie”, zet Jhauw en hij dreigt met een miljoenenclaim.

De regering kan die alleen maar voorkomen door tot uiterlijk woensdag te reageren. En dat niet zomaar. Een aantal regerings- en overheidsfunctionarissen moeten hun verontschuldigingen aanbieden. Volgens Jhauw zijn er ‘grove leugens’ verteld over zijn bedrijf, Surishopping. Onder meer vicepresident Robert Ameerali had het in het parlement over inferieur materiaal.

Surishopping heeft eerder geleverd aan de brandweer en volgens Jhauw waren er nooit klachten. Dus voelt hij zich ernstig in zijn eer getast. Dat gaat de regering kosten. Jhauw wil ook de opdracht alsnog. De concurrent heeft tot nog toe niet geleverd, wat voor Jhauw alleen maar bevestigt dat het geen fris zaakje is.{mp3}jhauw10mrt{/mp3}

Parlemenatrier Guno Castelen hoopt dat meer mensen hun angst overwinnen en een voorbeeld nemen aan Jhauw en mondiger worden.
{mp3}castelencorruptie10mrt{/mp3}

Related posts