Stichting 8 december 1982 trekt paralellen uitspraken Maduro en Bouterse

Gepubliceerd door ABC Redactie op 13 March 2014

oemrawDe voorzitter van de stichting 8 december 1982, Sunil Oemrawsingh spreekt zijn bezorgdheid uit over de situatie in Venezuela. Naar aanleiding van de brief van het Gemeenschappelijk Democratisch Panel (MUD) aan de Surinaamse minister van buitenlandse zaken waarin gevraagd wordt te waken dat UNASUR geen propaganda instrument wordt van Venezuela, wenst de Stichting 8 december 1982 ook een beroep te doen op de regering van Suriname daar omtrent.

De Stichting 8 december 1982 trekt paralellen ten aanzien van  de ernstige beschuldigingen van president Maduro, dat de oppositie probeert een staatsgreep te plegen met steun van de Verenigde Staten, en de beschuldigingen van president Bouterse dat de Amerikaanse ambassadeur geen verkiezingen in Suriname wenst omdat Amerika nog niet klaar is “hun” president voor onze republiek klaar te stomen. President Bouterse heeft het Surinaamse volk op 25 februari meerdere malen gewaarschuwd dat er gevaar dreigt voor ons, en dat de Amerikaanse ambassadeur “zijn bundle moet nemen en vertrekken” vanwege zijn bemoeienis in interne aangelegenheden van Suriname.

De stichting roept de Nationale assemblee op haar stem te laten horen inzake deze aangelegenheid aangezien ook wij als Surinamers een dergelijke situatie hebben gekend in de jaren 80 toen er hoge inflatie en tekorten van basisgoederen voelbaar waren en mensenrechten ernstig geschonden werden.

Related posts