Staatsolie bevestigt: ‘geen olieproductie’

Gepubliceerd door admin op 2 December 2022

Er zal geen offshore olieproductie in Suriname zijn vóór 2027. Dat heeft Staatsolie vandaag bekendgemaakt. De verwachting was eerst 2025. Volgens Staatsolie-directeur Anand Jagesar, wil niet alleen Suriname maar ook Total, snel tot de productie komen. Echter, er zijn grote verschillen in de reservoirs voor de Surinaamse kust in vergelijking tot die van Guyana.

Patrick Brunings, Exploration & Subsurface Offshore Asset Manager van Staatsolie, legt uit dat de complexiteit van de geologie maakt dat de leercurve in Suriname langer duurt. Men had eerst verondersteld dat er meevallers zouden zijn, gebasseerd op de olie-ontwikkelingen in Guyana. Dat bleek echter te verschillen, waardoor ook het appraiselprogramma langer duurt.

Er zal geen offshore olieproductie in Suriname zijn vóór 2027. Dat heeft Staatsolie vandaag bekendgemaakt. De verwachting was eerst 2025. Volgens Staatsolie-directeur Anand Jagesar, wil niet alleen Suriname maar ook Total, snel tot de productie komen. Echter, er zijn grote verschillen in de reservoirs voor de Surinaamse kust in vergelijking tot die van Guyana

Related posts