SELECTIE ENGELAND NOG ONDUIDELIJK

Gepubliceerd door ABC Redactie op 1 March 2014

Roy HodgsonDe Engelse bondscoach Roy Hodgson is er nog niet over uit met welke selectie hij straks naar Brazilië afreist. Hij is zich ervan bewust dat hij misschien wel enkele grote namen thuis moet laten.

Woensdag oefenen de Engelsen tegen Denemarken. Hodgson heeft voor het oefenduel enkele grote namen thuisgelaten. Zo zit Ashley Cole van Chelsea, de linksback met de meeste interlands, niet bij de selectie. ‘Ik weet dat ik mogelijk een grote naam thuis moet laten. Het was niet makkelijk om een selectie samen te stellen voor het EK in 2012 en deze keer zal het nog moeilijker zijn’, vertelde Hodgson. ‘Voor het EK moest ik kiezen uit namen met wie ik nog niet had samengewerkt. Maar nu moet ik misschien iemand thuislaten die ik eerder succesvol onder mijn hoede heb gehad’, vervolgde hij tegenover de BBC.

Een speler die tegen Denemarken de kans krijgt om een WK-plaats af te dwingen is Luke Shaw, de jonge linksback van Southampton. Volgens de bondscoach niet meer dan terecht. ‘Ik denk dat iedereen, die hem de laatste tijd heeft zien spelen, niet zal ontkennen dat hij een plaats verdient in deze grote selectie.’

De jongeling zelf had een uitverkiezing echter alles behalve verwacht. ‘Hodgson belde me en vertelde me dat ik erbij zat. Ik wist niet wat ik moest zeggen, dat had ik niet aan zien komen. Ik kan het nog steeds niet geloven. Ik ben pas achttien. Dit is een enorme boost voor mijn zelfvertrouwen. Wat ben ik trots’, glunderde Shaw.

Maar dat hij geselecteerd is voor het oefenduel wil nog niets zeggen. Hodgson dubt nog over de 23 spelers die hij komende zomer mee mag nemen naar Brazilië. ‘Dit is geen definitieve selectie’, bevestigde Hodgson. De spelers die nu op de lijst staan, zijn niet zeker van een plaats op het WK. Zelfs niet van een plaats op de standby-lijst. Ik heb namelijk nog het recht om van gedachten te veranderen’, besloot hij.

 

Related posts