SEEDORF TROTS OP ZIJN PLOEG

Gepubliceerd door ABC Redactie op 20 February 2014

Clarence Clarence Seedorf blikte met gemengde emoties terug op zijn debuut als trainer in de Champions League. Volgens de coach had AC Milan veel meer uit het met 1-0 verloren thuisduel met Atlético Madrid kunnen halen. Toch overheerste de trots na het eerste duel in de achtste finale.

‘Iedereen heeft kunnen zien wat de jongens op het veld hebben laten zien. Ik ben erg trots op hun prestatie’, aldus Seedorf. ‘Het elftal werkte keihard en was een eenheid. Dat waren bepalende ingrediënten voor succes in mijn loopbaan en ik ben blij dat mijn spelers bereid zijn dat over te nemen. Dat is namelijk de basis voor goed voetbal.’

Volgens Seedorf was Milan niet bij machte zijn dominantie uit de eerste helft in de tweede helft vol te houden. ‘Daardoor kwam Atlético steeds dichter bij ons doel, overigens zonder echte kansen te creëren. Het doelpunt dat we incasseerden was ongelukkig’, verwees de coach naar de treffer van Diego Costa in de 83ste minuut na een corner.

Seedorf complimenteerde Mario Balotelli. De spits speelde een sterke wedstrijd, maar viel in de slotfase uit met een schouderblessure. ‘Hij was de verdediging van Atlético steeds tot last en creëerde een paar goede kansen voor ons. Mario is groeiende en het heeft nog wat tijd nodig voordat al onze aanvallers gewend zijn aan het systeem dat ik ze wil laten spelen.’