Ontslag Pokie gaat vandaag in
14 July 2021
Veiligheid in het land onder controle ondanks wapendiefstal Bouterse
15 July 2021

SEEDORF STAAT ACHTER ENGELSE SPELERS

Gepubliceerd door ABC Redactie op 15 July 2021

Saka, Rashford en SanchoMet een krachtig statement op Instagram heeft Clarence Seedorf zijn steun uitgesproken naar Marcus Rashford, Jadon Sancho en Bukayo Saka, het Engelse drietal dat na de verloren finale van het EK op social media racistisch werd bejegend. ,,In het voetbal dealen spelers met hoogte- en dieptepunten. Het is altijd een leerproces, ook al doet het soms pijn”, zo start Seedorf (45) zijn statement alvorens hij al snel korte metten maakt met het gedrag waarmee Rashford, Sancho en Saka te maken kregen.

,,Wat niet acceptabel is, is het gedrag waarmee deze talenten te maken kregen op social media van mensen die doen alsof ze fans zijn. Dit zijn geen fans en zulk gedrag is onacceptabel. Helaas is het een bevestiging van wat ik al wist over de maatschappij. Het laat zien hoeveel moeite we nog steeds erin moeten steken om een maatschappij te creëren die écht inclusief is en wordt gedreven door diversiteit. Regeringen, instellingen, online platforms en burgers moeten alles doen wat ze kunnen doen om dit gedrag te tackelen, want dit is een situatie die we niet langer kunnen accepteren.”

Hij vervolgt: ,,Ik steun Jadon Sancho, Marcus Rashford en vooral ook Bukayo Saka, die naar voren stapten om hun verantwoordelijkheid te nemen om hun land te vertegenwoordigen met heel hun ziel en zaligheid. Jullie zullen doorgaan met de show stelen en ik kijk uit naar de glorieuze tijden die nog voor jullie liggen.”

Seedorf besluit zijn statement met een compliment aan bondscoach Gareth Southgate: ,,Tot slot is het goed om te zien hoe coach Gareth Southgate een diverse groep spelers heeft gecreëerd als nooit tevoren. Dat is wat we nodig hebben”, aldus Seedorf, die al vaker opriep om meer diversiteit te creëren in het voetbal.

,,Er zijn geen gelijke kansen voor coaches. De cijfers spreken voor zich; nergens zie je donkergekleurde mensen in de hoogste posities in het voetbal. Iedereen, vooral degenen die dingen kunnen veranderen, moet de verantwoordelijkheid nemen alle mogelijkheden open te houden als er naar topprestaties wordt gestreefd. De beste resultaten komen voort uit diversiteit”, zei de 87-voudig international eerder.

Seedorf sprak bovenstaande woorden nadat hij vond dat donkere trainers geen kans kregen. Eerder was hij coach van Kameroen, Deportivo La Coruña, Shenzhen FC en AC Milan.

 

Related posts