NDP regering ging onverantwoord om met gelden voor gezondheidszorg
14 July 2021
SEEDORF STAAT ACHTER ENGELSE SPELERS
15 July 2021

Ontslag Pokie gaat vandaag in

Gepubliceerd door ABC Redactie op 14 July 2021

diMinister Diana Pokie van het Ministerie van Grondbeleid en Bosbeheer heeft op maandag 12 juli 2021 een schrijven aan het staatshoofd gericht waarin zij haar portefeuille beschikbaar heeft gesteld. Als reden voor het ontslagverzoek is gegeven dat het politieke draagvlak voor haar verdere functioneren als Minister in de Regering Santokhi/Brunswijk, is komen weg te vallen.

President Santokhi heeft op grond van zijn constitutionele bevoegdheden, de bevindingen tijdens de eerder gevoerde consultaties dat beleidsinstructies niet zijn opgevolgd door de Minister, het verzoek tot ontslag gehonoreerd. Vanwege de gezondheidssituatie van Mevr. Pokie kon dit gesprek niet eerder plaatsvinden.

De bewindsvrouwe is bedankt geworden door de President en de Vice President voor haar bijdrage. Pokie heeft aangegeven dat zij beschikbaar blijft om in welke functie dan ook een bijdrage aan deze regering te willen leveren.De president heeft onze nieuwsdienst megedeeld dat het ontslag vandaag in gaat. De vice-president sprak journalisten voor het regeringsgebouw voor aanvang van de Raad van Ministersvergadering. Over de opvolger van Pokie wordt zondag in een speciale vergadering van de ABOP overleg gepleegd.{mp3}brunswijk14juli21{/mp3}

 

Related posts