Ruim SRD 1.5 miljoen opgehaald voor Palestina

Gepubliceerd door ABC Redactie op 14 April 2024

Er is in vier dagen bijna SRD 1,5 miljoen opgehaald voor de bevolking in Palestina door verschillende organisaties in Suriname. Volgens de laatste telling gaat het om SRD 678.039, Euro 6313 en USD 7397. Er moet nog een deel binnenkomen. De politieke partij Pertjajah Luhur heeft SRD 200.000 toegezegd .

Bronto Somohardjo van de PL, zegt dat van de 35 politieke partijen in Suriname alleen Abop/PL een donatie heeft gedaan. Hij zal in contact treden met de overige politieke partijen om alsnog een donatie te doen. Hij zegt het te bevreemden dat van alle grote bedrijven alleen Subisco een donatie heeft gedaan. Somohardjo hoopt dat het bedrijfsleven alsnog doneert.

Het bedrag van SRD 1,5 miljoen is volgens hem een goede start. Hiermee laten Surinamers zien, dat er eenheid is; in het bijzonder onder de Moslim-gemeenschap. Somohardjo richt een speciaal woord van dank naar de organisaties SIS, SMA, SMF,FIGS en het Platform voor Gerechtigheid Palestina. Somohardjo: ‘SRD 1,5 miljoen in 4 dagen is een geweldige prestatie en het maakt me nog trotser om een Surinamer te zijn’.

Related posts