RONALDO WEER GANGMAKER REAL

Gepubliceerd door ABC Redactie op 19 October 2014

Cristiano weer de manZolang Cristiano Ronaldo blijft scoren, blijft Real Madrid winnen. De Koninklijke boekte bij Levante zijn zevende zege op rij (0-5), terwijl Ronaldo zijn seizoenstotaal voor club en land opvoerde naar het waanzinnige aantal van twintig doelpunten én een record verbrak.

Het duel met Levante was dertien minuten oud toen Ronaldo zijn naam voor het eerst op het scorebord bracht met een benutte strafschop. Vlak voor rust nam Real verder afstand van de thuisploeg via Javier Hernández, die van dichtbij raak kopte na een voorzet van James Rodríguez: 0-2.

Real bouwde de score in de 62ste minuut uit via Ronaldo, die hard en hoog binnenschoot na een fraaie dribbel vanaf links. Met dat doelpunt brak de Portugese superster een record, want nooit eerder maakte een speler in de eerste acht speelronden in de Primera Divisíon vijftien doelpunten. Wat die prestatie alleen nog maar knapper maakt is dat Ronaldo vanwege een blessure één wedstrijd miste. Bovendien was het zijn driehonderdste goal voor club en land sinds hij zich in 2009 aan Real verbond.

Drie minuten na de 0-3 van Ronaldo maakte James Rodríguez de vierde goal na een prachtige pass van Toni Kroos. Isco maakte er in de slotfase 0-5 van. Door de zege komt Real op de tweede plaats, met achttien punten na acht duels