MESSI SCOORT EN IS EEN DOELPUNT VAN RECORD

Gepubliceerd door ABC Redactie op 19 October 2014

MessiMede dankzij de 250ste competitietreffer van Lionel Messi won Barcelona met 3-0 van Eibar. Door dat doelpunt kan de Argentijn volgende week uit bij Real Madrid het legendarische record van Telmo Zarra evenaren of verbeteren.

Messi kreeg in de eerste helft drie behoorlijke kansen, maar mikte een keer naast en vond tweemaal doelman Xabi Irureta op zijn weg. De sluitpost van Eibar was in de eerste helft vaker de sta-in-de-weg voor Barcelona, want hij hield ook Neymar en Xavi van scoren af.

Het was Barcelona dat voor rust controleerde, maar de grootste kansen waren opvallend genoeg voor Eibar. Vijf minuten voor de rust omspeelde Ander Capa doelman Claudio Bravo, maar hij schoot vervolgens naast. Kort daarna voorkwam Bravo met een uitstekende redding een doelpunt van Saúl Berjón. Zo hield hij zijn reeks zonder tegendoelpunten in stand.

Na de pauze drukte Barça zijn overwicht eindelijk uit in de score. Messi toonde zijn waarde. Niet als afmaker, maar als aangever. Hij stuurde Xavi diep met een prachtige pass en de aanvoerder rondde van dichtbij af: 1-0. Twintig minuten voor het einde bracht Neymar op aangeven van Dani Alves de 2-0 op het scorebord.

Vlak na de 2-0 sloeg Lionel Messi toe na een fraaie combinatie met Neymar. Het was zijn 250ste goal in de Primera Divisíon, waarna de Argentijn nog één goal nodig had Telmo Zarra te evenaren als topscorer aller tijden van de Primera División. Tot een tweede treffer kwam Messi echter niet, ondanks een enorme kans in de slotseconden, waardoor hij het record volgende week in handen kan nemen als Barcelona op bezoek gaat bij aartsrivaal Real Madrid.

Doordat doelman Bravo ook tegen Eibar zijn doel schoon hield, houdt de Chileense goalie nu al 720 competitieminuten lang de nul. Daarmee stelt hij het record dat hij zelf in handen heeft opnieuw scherper. Door de zege verstevigt Barcelona zijn koppositie. De Catalanen hebben nu 22 punten na acht duels. Real Madrid volgt met achttien punten.