REAL MADRID FINALIST COPA DEL REY

Gepubliceerd door ABC Redactie op 12 February 2014

Cristiano en BaleReal Madrid heeft zich ten koste van stadgenoot Atlético Madrid geplaatst voor de finale van de Copa del Rey. Trainer Diego Simeone hoopte vooraf nog op een stunt, maar kreeg opnieuw een nederlaag voor zijn kiezen: 2-0.

Na de 3-0 nederlaag in het heenduel waren de kansen op voorhand niet groot voor Atlético. Toch zag Simeone mogelijkheden voor een stunt en beloofde zijn achterban te vechten voor een plaats in de finale. Dat beeld strookte geen moment met wat zijn spelers lieten zien in Estadio Vicente Calderón.

Al na een kwartier was de wedstrijd beslist door Cristiano Ronaldo. De Portugese aanvaller mocht twee keer aanleggen vanaf elf meter en liet doelman Daniel Aranzubia beide keren kansloos: 2-0. De eerste strafschop kwam voort uit een overtreding van Javier Manquillo op Ronaldo, terwijl José Sosa even later in de fout ging door Gareth Bale neer te leggen.

De Madrileense derby staat doorgaans te boek als vurig en passievol. Daar was tijdens deze editie van El Derbi Madrileno weinig tot geen sprake van. Real Madrid bepaalde het spel, terwijl Atlético daar amper iets tegenover stelde. Mede door het povere spel van de rood-witten verlengde doelman Iker Casillas zijn recordreeks zonder tegengoals tot 862 minuten. Opvallend genoeg incasseerde Real dit bekerseizoen nog geen treffer.

De ervaren sluitpost werd vlak voor tijd pas getest door Koke. Zonder gevolgen, al had hij in de eerste helft geluk toen de paal redding bracht. Zonder de geschorste Diego Costa deelde de ploeg van trainer Simeone, die een basisplaats inruimde voor ex-Ajacied Toby Alderweireld, in de tweede helft wel wat speldenprikjes uit. Maar behalve het schot van Koke werd Atlético niet meer echt gevaarlijk.

Na de overtuigende bekerzeges plaatst Real Madrid zich als eerst voor de finale van de Copa del Rey. De Koninklijke neemt het op zaterdag 19 april op tegen de winnaar van het halve finale-duel tussen Barcelona en Real Sociedad. De Catalanen wonnen de eerste confrontatie met 2-0.