Politieke organisaties maken zich klaar voor verkiezingen 2025
25 May 2024
Ontmoedigen van verkeersovertreders en garanderen van verkeersveiligheid
25 May 2024

Project ‘Planting one million trees in 5 years’ gericht op de toekomst

Gepubliceerd door ABC Redactie op 25 May 2024

Het directoraat Openbaar Groen en Afvalbeheer (OGA) van het ministerie van Openbare Werken heeft het project ‘Planting one million trees in 5 years’ gelanceerd. President Chandrikapersad Santokhi spreekt van een duurzaam project gericht op de toekomst. Bij de lancering op 24 mei 2022 zijn er enkele bomen geplant langs de Helena Christina- en Poerwodadiweg in het district Wanica.

Het OGA richt zich op het planten van 125.000 bomen in alle districten, met uitzondering van Sipaliwini. De bedoeling is dat in de urbane gebieden, inclusief de binnenstad, bomen zullen worden geplant. President Santokhi merkt tijdens zijn toespraak op dat het planten van een boom voordelen biedt aan de komende generaties, waarvan de voordelen aan het begin niet te zien zijn.

“We planten voor de toekomst. Bij duurzame projecten zijn de vruchten niet direct zichtbaar. Van de boom van stabilisatie die eerder was geplant, zien wij nu pas de vruchten van economische- en koersstabilisatie”, stelt het staatshoofd. Het project wordt uitgevoerd in samenwerking met het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV), van Ruimtelijke Ordening en Milieu, Regionale Ontwikkeling en Sport, en het Instituut van de First Lady. “Het Prani Yu Dyari-project van de First Lady wordt onderdeel hiervan, waarbij elk huishouden een fruitboom kan krijgen”, deelt OGA-directeur Indersing Gangabisoensingh. Er wordt ook op regionaal niveau in publieke private samenwerking gewerkt met bedrijven, NGO’s en individuen die meehelpen aan het project.

Bij de keuze van bomen wordt er rekening gehouden met de nutsvoorzieningen die in de bodem liggen en de veiligheid van de weg. Er zijn minimale eisen verbonden aan de keuze van de plantlocaties, zoals de bermbreedte, en er wordt gelet op de bodemgesteldheid. “Wij willen de binnenstad en de districten, met name de hoofdplaatsen, aangenamer maken, zodat het niet te heet wordt langs de wegen”, aldus Gangabisoensingh.

Related posts