Bewaker aangehouden voor oplichting
18 May 2024
Flora Edutainment Festival 2024 van start met filmavond
18 May 2024

President Santokhi en Jamaicaanse minister praten over samenwerkingsmogelijkheden

Gepubliceerd door ABC Redactie op 18 May 2024

Suriname en Jamaica willen de bilaterale betrekkingen versterken en nieuwe mogelijkheden voor samenwerking en economische groei verkennen. Dit doel stond centraal tijdens het bezoek van de Jamaicaanse minister Aubyn Hill aan president Chandrikapersad Santokhi. Op donderdag 16 mei 2024 bracht de minister van Industry, Investment and Commerce een beleefdheidsbezoek aan het staatshoofd. Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS) was deelgenoot van het overleg.

De ontmoeting diende als platform om bilaterale betrekkingen te versterken en mogelijkheden voor wederzijdse samenwerking en economische groei te verkennen. De nadruk lag op het bevorderen van economische partnerschappen voor het welzijn van beide naties. Er is breedvoerig van gedachten gewisseld over verschillende aspecten van handel, industrie en investeringen. President Santokhi benadrukte de cruciale rol van partnerschappen in de private sector bij het stimuleren van economische groei en bevestigde de toewijding van Suriname aan het stimuleren en onderhouden van nauwe samenwerkingsverbanden. Volgens de regeringsleider wordt door deze ontmoeting de gezamenlijke inzet van beide landen om economische vooruitgang te stimuleren versterkt.

De toekomstplannen omvatten onder meer het stimuleren van import- en exportactiviteiten en de ontwikkeling van luchtverbindingen tussen Suriname, Guyana, Jamaica en Brazilië. Deze verbindingen zullen niet alleen zorgen voor een vlotte handel tussen de vier landen, maar ook met andere landen. Minister Hill toonde zich optimistisch over de mogelijkheden voor Suriname om vooral de export te vergroten. Jamaica onderhoudt nauwe samenwerkingsverbanden met verschillende Caricom-landen en streeft ernaar een soortgelijke relatie met Suriname te onderhouden. De Jamaicaanse regeringsfunctionaris noemde de export van rijst als een potentieel gebied waarop Suriname zou kunnen excelleren. Na het bezoek aan Suriname reist minister Hill door naar Brazilië.

Related posts