President Santokhi en Jamaicaanse minister praten over samenwerkingsmogelijkheden
18 May 2024
Twee gewonden en materiële schade bij aanrijding te Nieuw Nickerie
18 May 2024

Flora Edutainment Festival 2024 van start met filmavond

Gepubliceerd door ABC Redactie op 18 May 2024

Het Flora Edutainment Festival 2024 is geopend met de première van de film ‘Heb Hart voor Suriname’. Het festival loopt van mei tot en met december 2024 en wordt georganiseerd door Stichting Pro-Humaniteit. Het educatieve festival heeft als doel middels motivatie sessies, trainingen en interactieve workshops jong en oud de tools te bieden voor succes. De film werd getoond op 16 mei 2024 in de zaal van het Confucius Instituut.

‘Heb Hart voor Suriname’ toont de aandachtsgebieden die de stichting sinds haar oprichting heeft benaderd en geeft een beeld van de activiteiten die tijdens het festival zullen worden uitgevoerd. Podium- en dichtkunst, aandacht voor uitdagingen in het leren en het onderwijs waren enkele van de onderwerpen die in beeld zijn gebracht.

De stichting heeft zich sinds haar oprichting ingezet met als hoofddoel mensen te begeleiden naar de beste versie van zichzelf. “Wij willen mensen helpen hun sterkste kant te ontdekken, hun eigen uniekheid. Dan word je een zelfstandig mens, met meer spirit in het leven en een positievere benadering van zaken”, stelt secretaris Margo Kramp van Stichting Pro-Humaniteit.

Het eerstvolgende dat nu in de planning staat is om een programma uit te werken in samenspraak met de buurtbewoners. Hierna zal worden bepaald wat als eerste moet worden aangepakt en welke activiteiten daarbij horen, “maar altijd met een educatief karakter”, voegt de secretaris toe. “We hebben eerst evidence-based gekeken en enkele zittingen gehad met de districtscommissarissen, schoolleiders, buurtmanagers en mensen die al actief zijn in beide Flora-gebieden. Wij gaan nu
werken aan verdere ondersteuning in verschillende vormen.”

Related posts