POLE HAMILTON IN MALEISIE

Gepubliceerd door ABC Redactie op 29 March 2014

Lewis HamiltonLewis Hamilton start in de Grand Prix van Maleisië vanaf pole position. In de openingsrace van het seizoen, de Grand Prix van Australië, was de Britse coureur van Mercedes ook al de snelste in de kwalificaties.

Naast Hamilton start regerend wereldkampioen Sebastian Vettel. De rijder van Red Bull moest twee weken geleden nog de GP van Australië vroegtijdig verlaten door problemen met de auto, maar hervond op het circuit van Sepang zijn snelheid. Hamilton’s ploeggenoot Nico Rosberg, de winnaar van de GP in Australië, werd derde en Fernando Alonso van Ferrari vierde.

Ondanks zijn poleposition in Australië wist Hamilton daar zijn goede uitgangspositie niet tot een goed einde te brengen. Hij moest toen al binnen vier rondes naar binnen wegens mechanische problemen bij zijn Mercedes. Hamilton veroverde in Maleisië voor de 33e keer de beste startpositie in de Formule 1. Daarmee evenaarde hij het Britse record van Jim Clark.

De kwalificatierace liep enige vertraging op door slagregens in Maleisië. Zo’n 50 minuten na de officiële starttijd kon er geracet worden

 

Related posts