PIJNLIJK VERLIES VOOR VAN GAAL TEGEN CITY.

Gepubliceerd door ABC Redactie op 3 November 2014

Manchester City -Manchester UnitedManchester United knokte zondagmiddag voor wat het waard was, maar bleek niet opgewassen tegen standsgenoot City. Het duel dat in razende vaart werd gespeeld eindigde in 1-0.

De hoofdrol in de eerste helft was voor arbiter Michael Oliver. Hij stuurde Manchester United-verdediger Chris Smalling volkomen terecht met rood van het veld, maar verzuimde City één of meer strafschoppen te geven.

De ploeg van Van Gaal mocht dan ook niet klagen dat met 0-0 de rust werd gehaald. De manager, die ook populair bleek bij de fans van de tegestander, moest vroeg in de tweede helft weer flink puzzelen.

Na het rood van Smalling moest ook zijn tweede centrale verdediger van het veld. Marcos Rojo werd per brancard afgevoerd terwijl hij zuurstof kreeg toegediend. Van Gaal bracht Paddy McNair (19) in, die samen met middenvelder Michael Carrick het centrale duo ging vormen.

United bleef ondertussen aardig bij, maar in de 63ste minuut vond City alsnog het gat in de defensie van de bezoekers. Sergio Agüero opende de score: 1-0.

Het leek er even op dat United zich gewonnen gaf, maar de ploeg herstelde zich snel. Een geweldige actie van aanvoerder Wayne Rooney leverde Angel di Maria een aardige kans op, maar Joe Hart bracht redding.

Van Gaal haalde vervolgens Van Persie naar de kant en bracht James Wilson (18). De jonge aanvaller kon echter geen potten breken. Door de nederlaag zakte United naar de 9e plaats in de Premier League.