Bouterse belooft waardevaste pensioenen
6 March 2014
Decemberstrafproces vlot niet, constateert VS mensenrechtenrapport
6 March 2014

Organisatie verzoeningsconferentie blundert

Gepubliceerd door ABC Redactie op 6 March 2014

De politieke partij De Nieuwe Leeuw betreurt de selectiviteit welke al dan niet doelbewust is toegepast bij het uitnodigen van organisaties die mochten deelnemen aan de conferentie voor nationale dialogen en verzoening.

Voorzitter van de Nieuwe Leeuw, Dharm Mungra, zegt dat  de geloofwaardigheid omtrent de bedoelingen van deze conferentie door velen in twijfel wordt getrokken.

“Het voorgehouden nationale karakter van deze conferentie vereist de participatie van een ieder en het uitsluiten van bepaalde delen van de samenleving om daaraan mee te doen getuigd niet van veel wijsheid en correctheid welke aan de dag is gelegd”.

{mp3}dharmmungramaart{/mp3}

De in Frans Guyana gevestigde Stichting Moiwana voor nabestaanden van de ongeveer 50 personen, die op 29 november 1986 vermoord zijn  bij een bloedbad in het gelijknamige dorp in Marowijne, neemt ook niet deel  de dialoog conferentie .

Moiwana-voorzitter André Ajintoena was niet eens op de hoogte van de conferentie totdat avondblad De West hem daarover maandag sprak. ‘We weten van niets, we zijn niet uitgenodigd. Het is dus ook niet voor ons’, luidde zijn eerste reactie.

Maar ook al had de stichting een uitnodiging ontvangen, dan nog zouden Ajintoena en zijn mensen zich niet op de conferentie laten zien.

Related posts