Ontbreken fatsoensnorm slecht voorbeeld voor jongeren

Gepubliceerd door ABC Redactie op 6 May 2014

dnaHet begint allemaal op vrijdag 2 mei jl., waarbij Assembleelid Rachied Doekhie ongestraft alle normen van fatsoen van de Nationale Assemblee en wat gebruikelijk is bij ons volk overtreft. Zijn taalgebruik, als lid van het hoogste college van Staat, is simpelweg onacceptabel en ronduit beledigend voor jongeren en andere burgers van ons land.

Opmerkelijk echter is dat, bij dat gedrag, Jenny Simons, voorzitter van de Nationale Assemblee, niet de hulp van de sterke arm inroept om corrigerend op te treden en dit lid uit de zaal laat verwijderen.

Ook het gedrag van Ronnie Brunswijk is niet minder erg. Brunswijk heeft tijdens een hoofdklasse competitiewedstrijd van de SVB voor de zoveelste keer onsportief gedrag laten zien.

Volgens de media is Brunswijk zo ver gegaan, dat hij in het gezicht van een arbiter heeft gespuugd. Blijkbaar heeft Brunswijk nog steeds niet door, dat hij als DNA-lid eenmaal 24 uur in functie is. Bij deze functie horen ondermeer: onbesproken gedrag, respect voor jezelf en voor anderen, betrouwbaar zijn, vertrouwen wekken, standvastigheid tonen en vooral voor jongeren een rolmodel te zijn.

Moeten Surinaamse jongeren deze gedragingen, wat tot een dieptepunt is gekomen, accepteren van deze leden van de Nationale Assemblee? Dit soort gedrag moet worden afgekeurd. Gedragingen als deze zijn niet bevorderlijk voor de nationale educatie en ontwikkeling. Bovendien wordt ons land internationaal te schande gezet.

De afdeling Paramaribo van de Nationale Partij Suriname acht het volledig correct dat Assembleelid Arthur Tjin A Tsoi, geprobeerd heeft om in het hoogste college van Staat vragen te stellen over zaken die te maken hebben met de normen en waarden die horen bij het lidmaatschap van de Nationale Assemblee.

Aldus een verklaring van de afdeling Paramaribo van de Nationale Partij Suriname.
{mp3}santokhifatsoen{/mp3}

Related posts