OAS verleent technische assisitentie

Gepubliceerd door ABC Redactie op 27 February 2014

albertDe Organisatie van Amerikaanse Staten, OAS verleent technische ondersteuning aan de conferentie over nationale dialoog.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken organiseert volgende week een conferentie die inzicht moet helpen verschaffen over processen rond uitvoering van een nationale dialoog. Dit moet uitmonden in een proces van nationale verzoening, volgens Buitenlandse Zaken.

De OAS en Suriname hebben vorig jaar juni een intentieverklaring getekend voor het houden van de internationale conferentie ‘Conference on International Experiences of National Dialogue’ later dat jaar in Paramaribo. Dat heeft de OAS toen bekendgemaakt.

De overeenkomst werd getekend door de permanente vertegenwoordiger van Suriname bij de OAS, Niermala Hindori-Badrising, en door secretaris-generaal Jose Miguel Insulza van de OAS.

Ambassadeur Hindori-Badrising zei bij de ondertekening in het OAS-kantoor in Washington, zeer ingenomen te zijn dat de conferentie in Suriname zal plaatsvinden. OAS secretaris-generaalJosé Miguel Insulza benadrukte het belang van dialoog als middel om conflicten te minimaliseren en overeenstemming na te streven bij het zoeken naar oplossingen voor problemen.

Asistent secretaris generaal Albert Ramdin legt uit wat de ondersteung van de OAS aan deze conferentie inhoudt.
{mp3}albertconferentie27feb{/mp3}

Related posts